Dlaczego warto rozpocząć uprawę?

Śruta sojowa stanowi najcenniejsze źródło białka roślinnego. Jej dobra przyswajalność bardzo korzystnie wpływa na zdrowotność i rozwój zwierząt. Już po kilku tygodniach stosowania naszych produktów hodowcy są świadkami szybszego przyrostu masy. Dzięki substancją wspomagającym i bogatej gamie witamin, przyswajanie staje się szybsze oraz dobrze strawne.

Nasze produkty są zawsze świeże i posiadają 3 miesięczny termin ważności .

Ekstrudowana Śruta Sojowa High Energy cechuje się wysoką zawartością i doskonałą strawnością białka, nie wykazując przy tym działań antyżywieniowych.



Kalkulacja opłacalności dla plonu 2,5 ha na rok 2016:


  • Dopłaty do 1ha
  • Jednolita płatność obszarowa (JPO) - 461,55
  • Zazielenienie - 309, 77
  • Rośliny wysokobiałkowe na nasiona - 606,52 do 75 ha
  • Rośliny wysokobiałkowe powyżej 75 ha - 303

Uprawiaj soję i zbieraj korzyści

Kto raz spróbował uprawy soi ten szybko z niej nie zrezygnuje. Łatwa uprawa, prosty zbiór, brak chorób, szkodników, plenność. Przy uwzględnieniu warunków agrotechnicznych, zastosowaniu odpowiedniej odmiany nasion kwalifikowanej i odpowiednim nawożeniu.

Dopłaty 2017:



Zalety uprawy soi:

Fabryka białka i tłuszczu na własnym polu.
Uniezależnienie się od GMO.
Niskie koszty produkcji polowej.
Bardzo dobre oddziaływanie na rośliny następcze.
Poprawa fizycznej i biologicznej struktury gleby.
Uprawa i zbiór możliwy bez specjalistycznego sprzętu.
Zwiększa zawartość próchnicy, dostarcza do gleby około 100 kg N/ha.
Nie wymaga intensywnej ochrony i wysokiego nawożenia azotem.